Close
Miben segíthetünk? Ha gondja, kérdése támad, állunk rendelkezésre! Telefonszámunk: +36-30/22-99-143

Lakásriasztó távfelügyelet

Távfelügyeletre kötné a lakásriasztóját, mert nem akarja a szomszédokra és a járókelőkre bízni otthona sorsát? Ingyen felcsatlakoztatjuk meglévő riasztórendszerét távfelügyeletre, hűségszerződés megkötése esetén az első négy hónapban a távfelügyeleti szolgáltatás ingyenes. A GSM átjelzőberendezést díjmentesen biztosítjuk!

Távfelügyeleti szolgáltatás választása 4 lépésben

Távfelügyeleti rácsatlakozási kedvezmény meglévő riasztórendszereknél:


 • - egyszeri rácsatlakozási díj elengedése, 10.000,- Ft + Áfa helyett, most 0,- Ft

 • - egyszeri teljes rendszer átvizsgálás, karbantartás, 9.500,- Ft + Áfa helyett, most 0,- Ft

 • - az első négy hónapban a távfelügyeleti szolgáltatás ingyenes

Sokszor abban a tévhitben élünk, hogy a biztonságunk megóvása érdekében elegendő, ha lakásriasztó, riasztó berendezést építtetünk ki ingatlanunkban és helyileg szirénázik a rendszer.

Olykor valóban elrettentő ereje van a kültéri sziréna megszólalásának, de sajnos egyre inkább tapasztaljuk, hogy már ez sem jelent megoldást a betörésekkel szemben. Jellemzően a betörések akkor történnek, mikor nem tartózkodunk a helyszínen, ebben az esetben csak a szomszédokra és a közvetlen környezetünkben tartózkodók jó szándékára hagyatkozhatunk, hogy értesítik a megfelelő személyeket. Tapasztalatok szerint, senki sem szeret ilyenkor beleavatkozni az eseményekben, félve attól, hogy a saját biztonsága is veszélybe kerülhet. Ezért is ajánljuk ügyfeleinknek, hogy a teljes biztonsága érdekében, lakásriasztója mellé távfelügyeleti szolgáltatásunkat is vegye igénybe, ahol havidíj ellenében folyamatos felügyelet van ingatlana és családja felett.

Talán a TV vásárláshoz tudnánk hasonlítani a távfelügyelet riasztórendszert, ott sem az alapcsatornák nézése a fő szempont, hanem bizonyos havidíj ellenében plusz szórakoztató csatornákat vásárolunk. A biztonságunknál miért nem éri meg a nagyobb védelem tudata a havidíjat.

A távfelügyeleti szolgáltatásnak, több fontos része van. Az ügyfélszolgálati központ nem csak akkor figyelmeztet minket, ha behatolás történik, mert a folyamatos ellenőrzés miatt rendszeres felügyelet van a lakásriasztó műszaki állapota felett is. Amennyiben érzékelő meghibásodást észlelnek, ami talán a helyszínen nem is okoz fennakadást a lakásriasztó működésében, akkor is értesítik az ügyfelet, illetve egyéb esetekben is: áramkimaradás, akkumulátor merülés, azokban az esetekben, amikor nem tartózkodunk a helyszínen, talán nem is értesülnénk ezen eseményekről.

Mindamellett, hogy folyamatos ellenőrzés van lakásriasztónk felett, még személyvédelmi szerepet is ellát a távfelügyelet, akár idős embereknél is segélykérésként tud működni a távfelügyelt riasztórendszer, egy gomb megnyomásával segélyriasztást küld a rendszer a diszpécser központban, ahol a megfelelő személyek értesítése megtörténik.

A hazánkban értékesített lakásriasztók ma már egytől egyig rendelkeznek beépített kommunikátorral, ami lehetővé teszi számunkra a távfelügyeleti csatlakoztatást akár vezetékes, akár GSM hálózaton keresztül.

Hogyan működik a szolgáltatás?


 • A szolgáltatás megrendelése előtt egy személyes tanácsadást javasolunk, ahol az igények ismeretében közösen megtervezzük a felügyelni kívánt objektum távfelügyeletét.

 • A megbeszéltek alapján a meglévő lakásriasztó központ zárható fémdobozába beszerelésre kerül az átjelző rendszer, melyet cégünk munkatársai elvégeznek. Beszerelés esetén az ügyféllel megkötjük a távfelügyeleti szerződést, mellyel kezdetét veszi a szolgáltatás.

 • A diszpécserközpont a nap 24 órájában folyamatosan ellenőrzi az ügyfél betörésjelző rendszerét, azon belül a zónákat és a beérkezett jelzéshez rendelt feladatok szerint azonnal intézkedik.

 • A hónap végén kimutatást készít a távfelügyelet a beérkezett jelzésekről, intézkedésekről, melyet írásban e-mail, levél, fax formájában az ügyfél részére továbbít.

Alkalmazási területek:


 • - családiházak védelme

 • - lakások, társasházak, apartmanok védelm

 • - irodaházak, bankok, posták, szálodák, hivatalok védelme

 • - kereskedelmi egységek, üzletek, szórakozóhelyek, élelmiszerboltok védelme

 • - egyéb objektumok védelme, ahol már sikeresen alkalmazzák a távfelügyeleti rendszereket.

A kivonuló járőrszolgálat az értesítéses távfelügyeleti szolgáltatás kiegészítő kényelmi szolgáltatása. A kivonuló járőrszolgálat meggyőző megoldást kínál azon ügyfeleink részére, akik az egyes eseményjelzésekre történő reagálásokat nem szeretnék saját hatáskörben intézni, vagy irányítani, de az eseményekről a nap 24 órájában szeretnének információt kapni.

A járőrszolgálat személyzete tapasztalt, kifejezetten erre a feladatra kiképzett -Vagyonvédelmi Kamara engedélyével rendelkező- vagyonőrökből áll. A járőrautók, a járőrmotorok, valamint maga az elfogó járőrök az intézkedéshez szükséges tárgyi eszközökkel rendelkeznek. Behatolás esetén a helyszínhez legközelebb eső járőr kerül kiküldésre. A kiérkezést követően szakszerűen ellenőrzi a védett objektum sértetlenségét, vagyis kivizsgálja a riasztást kiváltó okot, körüljárja a biztosított objektumot, ellenőrzi a nyílászárókat, illetve a hozzá tartozó területet. Illetéktelen személy észlelésekor megakadályozza annak az objektumtól való távozását és a további károkozást. Betörésre utaló nyom esetén a jogszabályoknak megfelelően intézkedik, valamint biztosítja a helyszínt a hatóság és a megbízó megérkezéséig. Az intézkedés végén a járőr a helyszínről bejelentkezve telefonon tájékoztatja a szolgálatban lévő diszpécsert, aki írásban jegyzőkönyvezi, ezek után lezárja a beavatkozási eseménylistát. Indokolatlan -közismertebben téves- riasztós esetén a riasztástól számított 2-3 percen belül a járőrszolgálati kivonulás visszavonható, ha a megbízó az ügyfél azonosításra használt jelszó segítségével megszünteti a diszpécser által megkezdett intézkedést.

Cégünk nem csak riasztórendszer kivitelezésével együtt tudja vállalni a lakásriasztó távfelügyeleti rákötését, hanem már meglévő riasztórendszerek távfelügyeleti rácsatlakoztatását is tudja vállalni.

A távfelügyeletről röviden

A távfelügyeleti szolgáltatás az ingatlanokban, családi házakban, üzlethelyiségekben üzemelő behatolásjelző - köznapibb nevén riasztó - rendszerek által érzékelt állapotváltozások, jelzések figyelését, feldolgozását jelenti egy 24 órás távfelügyeleti központban. Segítségével láthatóvá válik minden, az objektumban történő változás, pl. a riasztó ki- és bekapcsolása, támadás, betörés, tűz, stb. Az ügyeletes diszpécserek éjjel-nappal számítógép segítségével figyelik a távfelügyeletre vezetékes telefonvonal, rádiós vagy GSM összeköttetés révén felkötött ingatlanok érzékelőinek állapotát. Intézkedést igénylő jelzések (pl. támadás, behatolás, tűz) esetén haladéktalanul értesítik a kivonuló járóröket és az szerződő által megadott személyeket, szervezeteket. A kivonuló szolgálat a helyszínen biztosítja a szerződő személye és vagyontárgyai védelmét. A járőrautók jelenléte, az adott szolgáltatási terület közbiztonságának javításával, az ott lakók, valamint a helyszínen tevékenykedő vállalkozások fenyegetettségét csökkenti.

Az alapszolgáltatás részeként a lakásriasztó rendszer által küldött jelzések ismertetése

Betörésjelzés: Azonosítani lehet a behatolás pontos helyét és idejét, érzékelőnkénti lebontásban. Ennek feltétele, hogy minden érzékelő külön zónára legyen kötvekapcsolódjon a központban. Ebben az esetben, a MABISZ előírása alapján, szólni kell a szirénának. Támadásjelzés: Ebben az esetben nem szól a sziréna, csak az diszpécser központba megy jelzés (hangos riasztáskor pánikba eshet a behatoló, ami az esetek nagy részében agresszív magatartást válthat ki belőle). Ez a szolgáltatás nem működik helyi rendszerek esetén. Kényszerített nyitás jelzése: A nyitásjelentés speciális formája. Egy külön kód segítségével a diszpécser tudomására hozható, ha valakit (pl.: fegyverrel) arra kényszerítenek, hogy hatástalanítsa a riasztót. Ilyenkor a riasztó kikapcsolása mellett jelzés megy az ügyeletre, s a diszpécser azonnal értesíti a rendőrséget és/vagy a kivonuló szolgálatot. Állapotjelzés: A berendezés automatikusan jelzi a hálózati feszültség kimaradását, és ha az hosszabb ideig nem tér vissza, akkor az akkumulátor merülését. Az akkumulátor lemerülésekor a riasztó működésképtelenné válik, de az ügyelet ezt is a szerződő tudomására hozza, aki így egyéb módon gondoskodhat a biztonságról. Szabotázsjelzés: A berendezéshez kapcsolódó eszközök rongálását jelzi, kikapcsolt állapotban is. Tesztjelentés: Ha a rendszer huzamosabb ideig (pl.: 24 órán túl) nyugalomban van (nem volt jelenteni valója), tesztjelentést küld az ügyeletre, leellenőrizve az összeköttetést az objektum és az ügyeleti számítógép között. A jelentés elmaradása esetén az ügyelet a megfelelő módon intézkedik. Orvosi segítség kérése: A kezelőről megfelel gombok megnyomása esetén, közvetlen segélykérésre van mód. A számítógép a beteg összes adatának nyilvántartására is alkalmas, így jelentősen növelhető a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás esélye.

Kiegészítő szolgáltatások

Nyitás-zárás jelentés naplózása: A nyitás-zárás jelentések a riasztó rendszer be- és kikapcsolásának jelzései. Ezzel ellenőrizhetővé válik, mikor történt az ingatlan nyitása, vagy zárása. A szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy a rendszer kiépítésekor, vagy utólag felprogramozásra kerüljön a jelzések átvitele a távfelügyeleti központba. A dokumentált jelentéseket a szerződő havonta kapja meg postán, vagy személyesen. Segítségével például nyomon követhető az alkalmazottak munkaidőn kívüli bejárása. Lehetőség van olyan kód beállítására is, amellyel csak élesíteni lehet a riasztót. Ezt kell alkalmazni olyankor, amikor a riasztó élesítését mások előtt kell elvégezni, vagy ezt kaphatja a takarítást végző személyzet. Tiltott intervallum figyelés: Az előfizető meghatározhatja, hogy bizonyos időpontokban senki ne tartózkodhasson az őrizendő objektumban. Ha a megjelölt időszakban az ott tartózkodásra utaló jelzés érkezik a távfelügyeletre, a diszpécserek haladéktalanul értesítik az előfizetőt, valamint az általa megadott személyeket, társaságot. Zárás elmaradás figyelés: Az előfizető által meghatározott nyitvatartási időben szereplő élesítés elmaradása esetén a diszpécser haladéktalanul értesíti a szerződőt, illetve az általa megadott személyeket, szervezeteket. Tiltott kód figyelés: Alapjában megegyezik az intervallum figyeléssel, de többet nyújt annyiban, hogy az előfizető által meghatározott személyek ott tartózkodása is megfigyelhető a kezelői kódok segítségével. Amennyiben a megadott időben ott tartózkodásra jogosulatlan kóddal jelzés érkezik az ingatlanból a távfelügyeleti központba, a diszpécserek rögtön értesítik a szerződőt, illetve az általa megadott személyeket, szervezeteket. Tűzjelzés fogadása: Megfelelő minőségű és szakszerűen kiépített tűzjelző eszközök által küldött jelzések fogadása a távfelügyeleti központban. Műszaki berendezések távfelügyelete: Az állandó üzemű berendezések (pl.: hűtők, klíma, felvonó stb.) távfelügyeletét jelenti, pl.: elektromos feszültség kimaradása, technikai problémák. Így bármilyen probléma esetén, még a nagyobb károk kialakulása előtt megkezdhető a javítás.

Fontos tudnivalók

A távfelügyeleti szolgáltatáson működő riasztóközpont elsőbbséget élvez a telefonvonalra csatlakoztatott egyéb berendezésekkel és kommunikációval szemben, így pl.: a jelentés elküldése bontja az éppen folyó telefonbeszélgetést. Minden egyes, a telefonvonalon keresztül a távfelügyeleti központba elküldött jelentés távbeszélő forgalmat generál. A távbeszélő szolgáltatást kiegészítő ún. digifon szolgáltatások közül a hívásvárakoztatás, valamint a teljes híváskorlátozás nem alkalmazható azon a telefonvonalon, amelyen keresztül a riasztóközpont a jelzéseket a távfelügyeletre küldi.

Milyen előnyökkel jár a távfelügyeleti szolgáltatás választása?

A szelektív adatátvitel és ügyeleti szoftver segítségével a távfelügyeleti szolgáltatás keretében különböző kiegészítő szolgáltatások is igénybe vehetők, melyek akár egy kisebb üzlet munkaidő nyilvántartását, vagy az alkalmazottak ellenőrzését is lehetővé teszik; a többszintű jelszó használatával a távfelügyelt objektumban működő rendszerrel kapcsolatos információkérés, módosítás, stb. jogosultsági szintjei határozhatók meg, ezzel is növelve a biztonságot és csökkentve az esetleges visszaélések lehetőségét; a legmegfelelőbb és legkényelmesebb díjfizetési mód választható: a távfelügyelet díja fizethető havonta, negyedévente, félévente, évente, készpénzben, csekken vagy átutalással, egy éves előre fizetés esetén pedig 10% kedvezményt biztosítunk; a távfelügyeleti szolgáltatás és a kiegészítő szolgáltatások igen kedvező havi díjjal, a szerződői kategória és a választott szolgáltatások függvényében vehetők igénybe.

Járőrszolgálat

Az általunk telepített vagyonvédelmi rendszerekkel és a szorosan hozzákapcsolódó távfelügyeleti szolgáltatással együtt hozzuk létre az Ön számára szükséges magas színvonalú és költséghatékony vagyonvédelmi megoldásokat.

GYIK

 • Gyakran ismétlődő kérdések
  Ha további kérdése van...

  Tovább

Szolgáltatásaink

 • Lakásriasztó, riasztórendszer felmérés
  Ha nem tudja pontosan mit szeretne...

  Tovább
 • Lakásriasztó, riasztórendszer szerelés
  Ha nem tudja pontosan mi fog történni...

  Tovább

Riasztó akcióink

 • Lakásriasztó szerelés O Ft-ért
  Ezt ne hagyja ki!
  Nézze meg!

  riasztórendszerek / lakásriasztók

  Tovább

Forgalmazott márkák

 • paradox

  riasztó rendszerek / lakásriasztók

 • jablotron

  riasztó rendszer / lakás riasztó

 • dsc

  riasztó rendszerek / lakásriasztó

 • pyronix

  riasztó rendszerek / lakásriasztó

Ingyenes távfelügyeleti csatlakozás

Távfelügyeletre kötné a lakásriasztóját, mert nem akarja a szomszédokra és a járókelőkre bízni otthona sorsát? Ingyen bekötjük meglévő riasztórendszerét távfelügyeletre, hűségszerződés megkötése esetén az első öt hónapban a távfelügyeleti szolgáltatás díjmentes. A GSM átjelzőberendezést díjmentesen biztosítjuk!

- 5 hónap díjmentesen -

Gyors karbantartás

Karbantartásra szorul lakásriasztója?
Központ akku + sziréna akku csere.
Teljes rendszerátvizsgálás, kód beállítás.
Távfelügyeleti és érzékelő teszt.
Országosan!